Din trådløse bluetooth højtaler kan påvirke dit internetsignal

Langsomt internet og dårligt signal kan for de fleste mennesker være et stort irritationsmoment.

Der er rigtig mange ting, der påvirker dit internetsignal, som du muligvis ikke var klar over – læs videre og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig selv stabilt internet, og hvilke faktorer der har størst indflydelse på din internetforbindelse.

Kilder til interferens

Der er flere forskellige ting, du kan være opmærksom på, som kan skabe interferens for dit wi-fi-netværk og bluetooth-enheder, hvis de er tæt på.

Trådløse højtalere, der bruger 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndbredden, kan forårsage interferens hos andre trådløse enheder eller dit netværk generelt.

Samtidig kan trådløse enheder, der bruger samme båndbredde, som eksempelvis mikrobølgesendere, trådløse kameraer, babyalarmer, en nabos wi-fi-enhed også forårsage interferens med dit wi-fi eller bluetooth-forbindelse.

Trådløse barrierer

Din enheds placering, og de anvendte byggematerialer du befinder dig omkring, kan i høj grad også påvirke wi-fi og bluetooth-ydeevne. Du kan derfor prøve at omplacere dine enheder i dit hjem, så du kan opnå en klar signalvej.

Specielt metal er en svær barriere for internetforbindelsen og bluetooth at komme igennem.

Du vil muligvis opleve, at du ikke kan parre enheden med din computer eller omvendt. Træ, syntetisk materiale og glas er nemt at bryde igennem, hvorimod beton, gips og metal er svære. Her vil Wifi-forstærkere kunne løse problemet i mange tilfælde.

Få styr på dine bluetooth-enheder

Rigtig mange enheder bruger i dag bluetooth, som i høj grad kan irritere dit internetsignal.

Det er både trådløse højtalere, smartphones, headsets og lignende, der bruger bluetooth, som kan gøre dit internetsignal dårligere i hjemmet, hvis du ikke slukker for dette, når du ikke bruger det.

Gennemgå derfor alle dine enheder og slå bluetooth fra, såfremt du ikke bruger enheden – så burde dit internetsignal straks blive meget hurtigere og stabilt. Lær mere om, hvordan du skaber et forbedret internetsignal i dit hjem med disse tips.

Stadig dårligt internetsignal? Tjek din router

Hvis du stadig oplever dårligt internetsignal og en ustabil internetforbindelse, kan du med fordel tjekke din router og dens placering i hjemmet. Specielt hvis du bor i en etageejendom, kan du opleve problemer, da trådløse netværk ikke snakker godt sammen – simpelthen fordi der ikke er plads til dem alle sammen.

Du kan dog prøve at finde en god plads til din router: et sted hvor den har frit rum i de retninger, hvor signalet skal udnyttes.

Og nej, en router er ofte ikke specielt køn at se på, men hvis du vil have den bedste forbindelse, må du gå på kompromis og eksperimentere dig frem til den helt rette placering.

Det er eksempelvis en dårlig idé at placere din router på gulvet, da dette vil forhindre den i at udsende signalet i alle retninger. Hæng den aldrig tæt på metalskabe og andre metalliske falder, da dette også vil sænke signalet betydeligt.

Bluetooth er altså i mange situationer en af de største syndere til en dårlig internetforbindelse og signal. Tjek derfor om dine enheder har aktiveret bluetooth – slå det fra, når du ikke bruger det. Ellers kan du prøve dig frem med at finde den helt rigtige plads til din router.