Har du styr på opdateringerne til din computers sikkerhedsprogrammer?

Når computeren bliver åbnet, popper der måske et vindue op, som anbefaler dig at opdatere den. Det er fristende at trykke på det lille kryds øverst i højre hjørne, for tiden er måske ikke lige til det. Men det er ikke en god ide at blive ved med at udskyde computerens sikkerhedsopdateringer.

Uden en opdateret computer kan den tage skade. Virus, hackere, trojanske heste og spyware er blot nogle af de ting, som kan bidrage til at ødelægge den.

Beskyt din computer

Hvis du altid formår at holde din computer opdateret, lukker du sikkerhedshuller, hvorfra hackere får adgang til din computer. Når du opdaterer, bliver det altså meget sværere for dem at ødelægge den.

LÆS OGSÅ: uenighed om bredbåndspuljen

Du kan dog ikke altid være sikker på, at opdateringen af sikkerhedsprogrammerne lukker alle huller, så lad være med at klikke på mistænkelige filer. Det glæder både vedhæftede filer i en mail såvel som på forskellige hjemmesider. Nogle vira er helt nye, og der findes derfor endnu ingen opdateringer, som kan beskytte computeren mod dem. Undgå derfor mistænkelige filer, samt filer du intet kender til.

Hvis du ønsker at være hundrede procent sikret mod virus, er du nødsaget til at afbryde forbindelsen mellem computeren og nettet. Det kræver enten, at trådløse netkort fjernes, eller at netstikket trækkes ud.

LÆS OGSÅ: Tjek fibernet på din adresse her

Undersøg programmet nærmere

Når du skal vælge et sikkerhedsprogram til din computer, er det langtfra ligegyldigt, hvilket du vælger. Der findes nemlig programmer, som udelukkende er oprettet for at lokke dig i en fælde.

Det kan være sikkerhedsprogrammer, som i forvejen indeholder virus og derved får adgang til din computer.

Det kan også være sikkerhedsprogrammer, som koster penge at installere og efterfølgende ikke formår at holde computeren beskyttet.

For at undgå sikkerhedsprogrammer der blot forsøger at lokke dig i en fælde, er det en god ide at undersøge programmet nærmere inden installation. Research eventuel lidt rundt på nettet for at få et indblik i, hvilke erfaringer andre brugere har med det pågældende program.

Hvis du følger ovenstående råd, er der dog stadig et men. Det skyldes, at producenterne af de utroværdige sikkerhedsprogrammer nogle gange selv lægger anbefalinger af programmerne på nettet.

Og det er meget svært at finde hoved og hale i, hvilke anbefalinger der er troværdige, og hvilke der er utroværdige. Lav derfor så grundig research som muligt.

Få den helt rigtige beskyttelse

Nu kender du de forskellige forholdsregler, når du skal installere et sikkerhedsprogram. Er du i tvivl om, hvor du skal finde det, kan du med fordel besøge e-gear.dk. Linket sender dig videre til en hjemmeside, som sælger utrolig effektive sikkerhedsprogrammer til beskyttelse af din computer.

Hvis du investerer i et af programmerne, vil det med garanti komme dig til gode senere. Vælg mellem alt fra antivirus software og antispyware software til internet security.

Et effektivt, opdateret sikkerhedsprogram sikrer dig også mod en langsom computer. Der er altså flere fordele ved sikring af din computer, så hvorfor ikke gå i gang med det samme?