Sådan kommer du i gang med at blogge

Blogging har gennem de seneste år vundet større og større indpas på det danske mediemarked. Der er et hav af blogs at vælge i mellem – lige fra finans til mode. Måske går du selv rundt med et ønske om at starte din egen blog, hvor du kan dele dine tanker og det, der inspirerer dig, med andre. Uanset om du blot ønsker at blogge på hobbyplan, eller om du har et mål om at gøre en forretning ud af din blog, er der flere aspekter, du skal tage højde for, inden du lader din blog gå i luften. Hvad skal indholdet være? Hvad skal bloggen hedde? Hvad med webhosting? I denne artikel kan du få tips til, hvordan du kommer i gang med at blogge.

Hvad skal din blog indeholde?

Først og fremmest skal du selvfølgelig have en klar plan for, hvad din blog skal omhandle og dermed finde din niche. Har du en forkærlighed for kreative aktiviteter, og vil du gerne give dine tips og idéer videre til andre? Er du en haj i køkkenet, og skal dine opskrifteksperimenter være tilgængelige for dine læsere? Interesserer du dig for politik, og vil du invitere andre til at debattere på din blog? Eller er det noget helt fjerde, der skal formidles via din blog? Det er væsentligt for din blogs succes, at du har en forståelse og plan for, hvordan bloggen skal varetages.

Derudover er det også vigtigt, at du gør op med dig selv, om du har forhåbninger og forventninger til, at din blog skal kunne give dig en supplerende indkomst, eller om din blog udelukkende skal være en hobby. Her er det også helt centralt, at du tænker på ’content’ – det vil sige indholdssiden. Content er nemlig alfa og omega, når der skal genereres trafik til dig blog. Uden indhold, der fanger dine læseres interesse, er det umuligt at få læsere ind på din blog. Med andre ord er trafikken det, der gør, at bloggen kan holdes i live.

Hvad skal bloggen hedde?

Når du har besluttet dig for, hvilken niche din blog skal tilhøre, og hvilken type indhold du elsker at skrive og gerne vil formidle videre til andre, skal du vælge et navn til bloggen. Skal bloggen være personlig og have dig og dine personlige fortællinger som omdrejningspunkt? Så kan det være oplagt blot at vælge dit navn til bloggens navn. Det signalerer uden tvivl, at bloggen er forbundet med dig og din personlighed. Hvis du påtænker, at din blog skal være en indtægtskilde, bør du have med i overvejelserne, at din blog skal kunne positionere sig inden for en bestemt branche.

Her er det en klar fordel, hvis du vælger et blog- og domænenavn, der skiller sig ud, men samtidigt tydeligt indikerer, hvad din blog omhandler. Samtidig er det en god idé at vælge et mundret navn, der er nemt for dine læsere at huske.

Webhosting eller eget webhotel?

Når du starter din blog, kan du vælge en løsning med webhosting. Med webhosting lejer du plads på en udbyders server, hvilket medfører, at din blog bliver synlige over for potentielle læsere. Uden webhosting er din blog altså ’usynlig’. Vælger du webhosting kommer din blog til at ligge side om side med andre hjemmesider, da det firma, du lejer en plads hos, er ’host’. Webhosting er en god løsning, hvis du ikke har erfaring med at administrere og opbygge en hjemmeside.

Der findes mange webhosting-løsninger på markedet, og priserne varierer meget. Du kan sagtens finde en billig løsning, men det er ikke sikkert, du får et særligt højt serviceniveau. Find her et firma, hvor du før webhosting i høj kvalitet. Når du vælger webhosting får du megen plads til din blog og bedre sikkerhed sammenlignet med, hvis du vælger en løsning med eget webhotel. Omvendt kan dit eget webhotel være en fordel at vælge, hvis du har erfaring med at skabe hjemmesider og gerne vil have en større frihed med hensyn til opbygning af din blog.