Støjdæmpende kontormøbler og Murphy beds

Hvad er støjdæmpende kontormøbler, og hvad gør de for arbejdsmiljøet på kontoret?
Støjdæmpende kontormøbler er en lang række forskellige møbler, der har til formål at dæmpe støj og minimere dårlig akustik i åbne kontorlandskaber. De er med er til at give et bedre arbejdsmiljø, da de er med til at minimere uvæsentlig og forstyrrende støj, og de ansatte får derved lettere ved at koncentrere sig om arbejdet.

Enkeltkontor eller fælles pladsbesparende kontorlandskab?

Tidligere var enkeltmandskontorer det mest almindelige på de fleste arbejdspladser, hvor hver medarbejder havde sit eget kontor, og ikke behøvede at tænke på støj eller andet forstyrrende fra kollegaer, men havde ro til at koncentrere sig om sit arbejde. Dette havde mange fordele, men også ulemper. En af ulemperne er, at der kræves meget plads for at kunne tilbyde individuelle rum, og har man kontorer i midtbyen, hvor kvm er dyre, så kan det være en god ide at tænke pladsoptimering og elementer af small spaces ind i arkitekturen. På nogen arbejdspladser findes enkeltmandskontorer også stadig i dag, men det er oftest chefen eller bogholderiet der er separat fra resten af firmaet.

gate95-holmrisonline

Små rum som er optimerede til akustik og komfort

Disse små rum fx. er ideelle til kontoret, hvor pladsen skal udnyttes optimalt.

Ulemperne herved kan f.eks være. at man ikke ser sine kollegaer i løbet af en arbejdsdag, og ikke har den samme kommunikation og sparring som på et åbent kontor. De sidste år er det derfor blevet mere og mere almindeligt med åbne kontorer på arbejdspladsen, såkaldte kontorlandskaber, hvor medarbejderne sidder i ét stort lokale. Dette er der både fordele og ulemper ved. Fordelene er, at medarbejderne arbejder side om side, og har mulighed for at kommunikere og sparre med hinanden uden at skulle gå fra kontor til kontor og risikere at forstyrre midt i en vigtig telefonsamtale eller lignende.

Der er et mere åbent arbejdsmiljø, og alle kender alle, og kan følge med i de andres arbejde. Ulemperne kan være den støj, der opstår, når mange mennesker arbejder i samme rum, taler i telefon, taster på computeren, rejser sig op og går rundt osv. Dette kan forstyrre arbejdet og sænke koncentrationen hos den enkelte. Det er der dog råd for ved at anvende støjdæmpende kontormøbler.

Lyddæmpning på arbejdspladsen

free-high-kontormøbler

Lyddæmpning på arbejdspladsen i form af støjdæmpende kontormøbler er en rigtig god løsning, når man har valgt et åbent kontormiljø. Der finde en forskellige slags kontormøbler til dette formål. Dette kunne være skærmvægge mellem de enkelte skrivebordet, som skærmer af, så den enkelte medarbejder kan tale i telefon uforstyrret, og lyden fra naboens tastatur bliver minimeret.

Et eksempel på et åbent kontormiljø kan være et callcenter, hvor der tales i telefon hele dagen, tastaturet er rødglødende og hvor stressniveauet er højt. Placerets skærmvæggene rigtigt mellem medarbejdernes kontorplads, undgås unødvendig larm og irritation. Ligeledes kan lyddæmpende skærmvægge også være en god løsning, hvis man f.eks deler et stort skrivebord eller skrivebordsgruppe med andre.

swing-akustik

Kontorbokse er også en mulighed, hvor den enkelte er afskærmet uden at være isoleret fra resten af kontoret. Dette kan helt klart være med til at gøre det nemmere og mere behageligt at arbejde på et åbent kontor. Herved kombineres det åbne kontormiljø og enkeltmandskontor på en god og fordelagtig måde. Man får her både de gode ting fra arbejdet i et åbent kontormiljø, og samtidig får man følelsen af at have sit eget lille kontor.

Hvor fås støjdæmpende møbler?

Støjdæmpende elementer til kontoret kan købes hos Holmris Kontormøbler. Her kan man finde moderne og stilfulde skærmvægge, bordskærme og kontorbokse, som matcher de øvrige kontormøbler på arbejdspladsen.

Murphy beds (vægsenge) tager det pladsbesparende element til et nyt niveau

Ønske man at udnytte hver kvadratmeter helt optimalt, så kan et par multifunktionelle møbler som fx. Murphy beds være en god løsning. Disse opklappelige senge giver mulighed for at kombinere flere funktioner i lokalet, og har man brug for at personalet skal kunne tage en power nap, så kan det være en god ide at indrettet et par rum med disse møbler.

Se er par eksempler her:

Bordet her kan klappes op, og frem kommer en murphy bed

Bordet her kan klappes op, og frem kommer en murphy bed

Flere murphy beds

Flere murphy beds