Sådan holder du din computer fri for virus

Har du nogle gange lyst til at smide din computer ud ad vinduet, fordi den er langsom og næsten ubrugelig?

Rigtig mange danskere kan nikke genkendende til dette, men med et par få tips og tricks, kan du faktisk optimere din computer så meget, så man skulle tro, den var ny.

Ofte gælder det om at have installeret de rigtige antivirus programmer, så din computer kan køre på højeste ydeevne og ikke blive forstyrret af ubudne gæster.

Et godt antivirusprogram har til formål at finde og fjerne mange forskellige typer af malware på din computer – med andre ord, så lapper et antivirusprogram de sikkerhedshuller, der måtte være i din computer. Samtidig forhindrer det også, at andre kan få fingrene i dine følsomme informationer.

Der bliver hver dag skabt 60.000 nye ondsindede programmer, og det er netop derfor utrolig vigtigt, at du har installeret et antivirusprogram på din computer.

Der findes et hav af forskellige antivirus udbydere, både dem der er gratis, og dem der koster penge. Du kan læse meget mere om antivirus programmer her (AVG Antivirus).

Om du er studerede, ledig eller har en chefpost i en stor virksomhed, er din computer din bedste ven, og det er altafgørende, at den fungerer optimalt. Det er vigtigt, at din computer fungerer upåklageligt, og dette kan kun lade sig gøre, hvis du har det helt rigtige antivirus program installeret.

Der er dog også et par forholdsregler, du selv kan tage i brug, hvis du vil holde din computer fri for virus.

Åbn aldrig vedhæftede filer fra ukendte mail-afsendere

Meget malware og vira smitter via vedhæftede filer i de såkalde fraud mails (falske mails).

Det er derfor vigtigt, at du ikke åbner disse vedhæftede filer, da du risikerer at inficere din computer med virus. Vær derfor sikker på, at du kender afsenderen, før du åbner dem.

Hvis du er i tvivl, er det bedst at lade være, ellers ender du let med at få installeret Spyware. Er skaden sket kan du bruge programmet Anti-Explorator.

Brug din browsers privatlivsindstillinger

De fleste browsere giver dig mulighed for at slå ’privat browsing’ til, også kaldet inkognitotilstand, når du surfer på nettet. Dette gør, at du kan surfe næsten anonymt på nettet.

De hjemmesider, du besøger, har nemlig ikke mulighed for at tilgå og gemme dine private oplysninger. Dette nedsætter risikoen for identitetstyveri markant.

Opdater, opdater, opdater

Foto fra Mackeeper.dk.

Du kender sikkert, at du ikke lige får reageret på den pop-up meddelelse nede i højre hjørne af computeren? Men det er faktisk altafgørende, at du får opdateret dine programmer regelmæssigt, da disse kan være med til at lukke sikkerhedshuller og rette fejl i den allerede installerede software.

Det behøver altså ikke være hverken besværligt, tidskrævende eller dyrt at holde sin computer fri for virus.

Du skal blot have et par få regler og tricks in mente, og så er dig og din computer godt kørende. Oftest handler det om at bruge sin sunde fornuft og lytte til, hvad din computer prøver at fortælle dig, blandt andet ved at holde programmer og software opdateret og ikke åbne mails og vedhæftede filer fra ukendte afsendere.