Musik i hjemmet og haven

I min familie har vi altid spillet meget musik, og det kan hurtigt give lidt problemer i forhold til støj i hjemmet. Jeg kan huske, at jeg sammen med min far byggede et musiklokale ude i garagen, da jeg var teenager. Nu var støjen nemlig ved at blive for meget inde i huset (jeg spillede selv trommer, min lillesøster spillede saxofon og min storesøster spillede klaver, plus min far spillede guitar).

Et rum i rummet

Da vi skulle bygge musiklokalet, gjorde vi det efter princippet “et rum i rummet” . Det vil sige, at man først bygger og isolerer et rum. Derefter bygger man et nyt rum indeni rummet, men uden at det er i kontakt med væggene i det ydre rum. Heldigvis havde vi hele garagen, som vi brugte som det ydre rum. Vi tog og lukkede garageporten, forseglede den, lagde ekstra isolering i den, og satte gips op på den anden side. Derefter lagde vi en ny blød og lydabsorberende gulvisolering (det man i musikverdenen kalder for et flydende gulv), og ovenpå det, lagde vi et billigt trægulv. Garagens loft blev også yderligere isoleret og gipsplader sat op. Derefter gik vi i gang med at bygge det indre rum.

Det indre rum lavede vi ud af et træ-skelet, som blev beklæd med gipsplader på begge sider og isolering i midten. Loftet ligesådan. Til sidst var det bare at få sat nogle døre i, lægge gulvtæppe på gulvet, og så var rummet færdigt.

Dårlig akustik

Da instrumenterne blev sat ind, kunne jeg hamre ligeså hårdt på trommerne, som jeg havde lyst til, og ikke en eneste lyd kunne høres udenfor garagen. Så konceptet med at bygge et rum inden i rummet og lade stillestående luft i mellem de 2 rum isolere for lyd, var rigtig god. Men nu stod vi så med en ny udfordring – lyden inde i musiklokalet var elendig.

Når man sætter gipsvægge op, og ikke beklæder dem med noget, kaster de lyden frem og tilbage. Det var derfor helt umuligt at bruge rummet til at øve noget i, før væggene fra blevet beklædt med noget lyddæmpende.

Vi overvejede i starten at beklæde væggene med æggebakker som man gjorde det i de gode gamle dage, men tanken om alt det arbejde, der ville ligge bag, fik os til at købe noget almindeligt studie-skum (den sorte takkede udgave), som kunne sættes op på nogle af endevæggene og på halv-skærmen rundt om vokalmikrofonen. Det hjalp enormt på lyden, men kønt var det nu ikke.

Fotos på lærred

For et par dage siden så jeg noget rigtig smart på internettet hos Garant.nu. Det er kæmpe fotos, som bliver printet på lærred – ligesom et maleri. Lærredet giver et helt andet udtryk, det lugter meget mere af kvalitet end eksempelvis en plakat eller et stof-banner gør. Men det var nu ikke det, der fangede min opmærksom. Da jeg læste nærmere om lærredsbillederne, så jeg, at de også kunne bestilles med lyddæmpende funktion! Jeg har efterfølgende set nogle test af, hvor meget lyd de kan absorbere, og det ser meget lovende ud!

Som erstatning for æggebakkerne

Jeg har desværre ikke længere noget musiklokale, men hvis jeg engang i fremtiden skal bygge et nyt, vil jeg klart prøve at bestille nogle af disse lyddæmpende lærred-fotos til at beklæde væggene med. Det tror jeg vil kunne give et rigtig stilet og lækkert udtryk frem for æggebakker og skum i lange baner. Hvis du selv har afprøvet eller ejer nogle af de her fotos på lærred, er du mere end velkommen til at kontakte mig, og lade mig vide hvordan de virker.

Teltudlejning til større arrangementer i haven

Skal du holde fest i haven, og har brug for mere plads – eller et sted at gå ind i tørvejr, så finder du et godt udvalg af festtelte hos Brink Teltudlejning. Det kan ofte være nødvendigt med god plads til større arrangementer, som bryllupper og andre større fester i haven.

Her ser du hvordan et stort mastetelt opsættes…

Det er en god i det at lave bestillingen i god tid, så du er sikker på at kunne få din booking med ind. Du finder dog ikke musikken hos Brink Teltudlejning, der må du have fat i et firma med udlejning af alm. festudstyr. Men telte finder du til gengæld i alle størrelser lige fra små telte til store mastetelte og circustelte.