4 effektive løsninger til akustikdæmpning i kontormiljøer

1.Løse tæpper absorberer lyd

Tæpper absorberer lyd, og de fungerer derfor glimrende som akustikdæmpende tilbehør på kontoret.

Væg-til-væg-tæpper absorberer også lyd, men den tæppeløsning er ofte upraktisk og sværere at rengøre. Derfor er løse tæpper ofte den bedste løsning.

De løse tæpper giver jer samtidig mulighed for at definere og afgrænse rummene med forskellige farver og tæppestørrelser. Det giver et mere livligt kontormiljø visuelt set.

Vil I sikre jer, at der er stillet krav til tæppernes kvalitet, skal I gå efter gulvtæpper med Dansk Indeklima Mærkning. Dansk Teknologisk Institut står bag mærkningsordningen, og de stiller blandt andet krav til tæppernes påvirkning af luftkvaliteten i indeklimaet.
akustikdaempning-kontormiljo

2.Køreplader til kontorstole fjerner unødig støj

Ligesom tæpper absorberer lyd, gør køreplader til kontorstole det samme, hvis de er lavet af tekstil – fx filt.

Køreplader er nogle steder en overset løsning. Er kørepladerne lavet i filt, nedsætter de støjniveauet markant i åbne kontormiljøer, fordi kontorstolenes bevægelser bliver lydløse.

akustikdaempning-koreplader

Har I et kontormiljø med mange kontorstole, kan køreplader i tekstil derfor være en god løsning til at sænke støjniveauet.

 

3.Paneler pynter og giver ro

akustikdaempning-lydpaneler

Lydpaneler til væggene er en af de mest effektive akustikdæmpere i et kontormiljø. I vores private hjem pynter vi med billeder, møbler og nips på vores vægge, der alt sammen skaber en bedre akustik. Men den mulighed har man ikke på mange kontorer.

Derfor er panelerne en kærkommen løsning, der forbedrer arbejdsmiljøet og samtidig skaber professionelle rammer om arbejdspladsen.

Lydpaneler er ikke længere et par kedelige plader på væggen. I dag bliver lydpaneler i høj grad indtænkt i indretningen af moderne kontormiljøer. Panelerne en del af designstilen, der præger kontormiljøet, og de kan i sig selv fremstå som en helt kunststykke med varierende farver, former og dybder.

 

4.Skillevægge og rumdelere opdeler arbejdsstationerne og øger koncentrationen

Skillevægge og rumdelere kan fjerne, isolere eller absorbere lyd i kontormiljøer. Skal medarbejderne arbejde selvstændigt med deres arbejdsopgaver i et støjfyldt kontormiljø, er skillevægge og rumdelere en ideel løsninger. På den måde får medarbejderne deres eget aflukke.

akustikdaempning-skillevaegge

Skillevægge og rumdelere giver mulighed for at skabe rum for enkelte eller flere medarbejder, der skal arbejde koncentreret og isoleret fra resten af arbejdspladsen. Skillevægge er derfor også ideelle til at skabe mødelokaler i åbne kontormiljøer.

De fire løsninger er effektive støjdæmpere, som I kan benytte alt efter jeres type kontor og indretning. Selv de små foranstaltninger kan have en stor og positiv effekt på støjniveauet – og dermed også arbejdsmiljøet.